SPREKER

Wij hebben Prof. Alfons VANSTEENWEGEN uitgenodigd die voor ons zal spreken over :

                                                  LIEFDE OP LEEFTIJD

DONDERDAG 16 FEBRUARI – Jeugdcentrum om 14 uur.

Deelnemingsprijs : 10 euro, koffie en taart inbegrepen

Het einde van de carrière(s) en het weg zijn van de kinderen brengen een nieuwe periode in de samenleefrelatie.   Wat doe je als je na een leven lang werken plotseling weer dag in dag uit samen bent en op elkaar bent aangewezen ?   Hoe blijf je origineel en “verschillig” tegenover elkaar ?  Hoe blijf je betrokken zonder bemoeienis ?
Alle verschillen zijn duidelijk geworden.  We kennen de permanente en de onoplosbare problemen.  Ook de seksualiteit verandert.  Partners moeten leren mentaal afstand te nemen om samen te kunnen blijven door een goede terreinverdeling, het origineel blijven voor elkaar.   Echt spreken, gevoelens mededelen en medeleven en ook overleg blijven noodzakelijk.   De omgang met kinderen en kleinkinderen is een nieuwe uitdaging.   Dit kan leiden tot een diepe duurzame betrokkenheid waarbij “lief zijn” kan helpen.

Ook vriendschappen op leeftijd komen ter sprake.

Alfons Vansteenwegen is prof.dr. in de psychologie.   Zijn werk als seksuoloog en relatietherapeut bracht hem de nodige inzichten waaruit hij kon putten om voordrachten te geven en ook boeken te publiceren.

De Valentijnsperiode is ideaal om een dergelijk onderwerp aan U voor te stellen !!!

Heel graag tot dan !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s