WAT VOORBIJ IS…FEBRUARI

Donderdag 13 februari : WANDELEN
We zakten voor de gelegenheid af naar WAKKEN voor een ietwat ongewone wandeling.  We kregen namelijk de kans om met een beperkte groep FRUITBEDRIJF WOLFCARIUS te bezoeken en dat hebben we dan speciaal voorbehouden voor onze trouwe wandelaars.  We vertrokken in niet al te beste weersomstandigheden met maar liefst 30 wandelaars op de markt in Wakken.  Eerst een mooi stukje natuur en dan via rustige wegen bereikten we na 3,5 km het fruitbedrijf.   We werden ontvangen door de bedrijfsleider Krist Wolfcarius.  Hij maakte ons wegwijs in de (harde) verkoopwereld van de appel en de peer, geen enkel detail werd ons onthouden.  Hoogtepunt was ongetwijfeld het bezoek aan de hal waar we ons konden vergapen aan de immense sorteermachine, de enige in de wereld.  Ondanks de grootsheid van de machine werd ook duidelijk dat de mens toch nog een belangrijke rol speelt in het sorteerwerk.  Tot slot nam Krist ons mee naar het hotel dat hij recentelijk bouwde en dat onderdak biedt aan 85 (hoofdzakelijk) Poolse werknemers.  Als verrassing  hadden daar ook al een eerste nababbel met een door een Neoslid huisgemaakte Wortegemsen.  Eigenlijk is de Wortegemsen zoals wij hem kennen een beetje een gestolen recept want het kent zijn oorsprong in Wakken waar men dat het “Wakkens Kommeke” noemde, een “wist-je-datje” dus…  Na het 3de glaasje kwamen de tongen goed los… We moesten echter onze timing wat in het oog houden en Marie-José trok dan ook de groep weer op gang voor de laatste anderhalve kilometer tot op de markt in Wakken waar we onze tweede nababbel hadden in Brasserie Balcoe.  Iedereen was tevreden met de organisatie van deze leerrijke namiddag in combinatie met een mooie wandeling.

Donderdag 20 februari : SPREKER
Luk Vancauwenberghe van FLUVIA was onze gastspreker met als thema BRANDVEILIGHEID in al zijn aspecten.  75 leden waren aandachtige toeschouwers die op het einde van de uiteenzetting als naslagwerk ook nog een interessante folder meekregen naar huis.  Een geslaagde en boeiende namiddag !!

Donderdag 27 februari : MAANDELIJKSE BIJEENKOMST
Ondanks de slechte weersomstandigheden waren opnieuw 74 leden aanwezig in de Schakel voor de maandelijkse competities…en de lekkere koekeboterhammen natuurlijk als afsluiter.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s