WAT VOORBIJ IS…OKTOBER

 

Donderdag 3 oktober : MOSSELDAG
Twee bussen van de Meibloem brachten maar liefst 128 Neosleden bij elkaar voor één van onze hoofdpunten van het jaar : onze Mosseluitstap.  Voor het derde jaar op rij werd gekozen voor Restaurant Ter Mude in Westkapelle/Knokke.  Het werd nog maar eens een voltreffer van formaat !!!  De mosselen waren alweer subliem in Ter Mude en ook onze avondboterham daar was met al zijn variëteiten dik in orde.  Voor de randanimatie gingen we ditmaal scheep met Het Zeeuws Gidsenteam.  Ervaren gids op de bus dus, in de voormiddag de streek rond Knokke-Zeebrugge en ’s namiddags een rondrit in Zeeuws-Vlaanderen van Sluis over Cadzand, Nieuwvliet naar Breskens, koffiestop was in Het Mauritshof in IJzendijke.  Het was een uitermate boeiende, leerrijke en door iedereen gesmaakte rondrit.  Moe maar voldaan bereikten we tegen 20u30 weer veilig ons eigenste Waregem.

Foto’s zeggen meer dan woorden.  Daarom hieronder een korte dia-reportage van deze uitstap

Deze slideshow vereist JavaScript.

(Mogelijk is dit niet op iedere PC of Smartphone goed te zien om dat het nogal een zwaar bestand is, daarvoor onze verontschuldigingen)

Donderdag 10 november : LAATSTE FIETSTOCHT EN EERSTE WANDELING
35 leden waren present op deze symbolische uitstap.  Onder leiding van Marie-José werd er gefietst en de wandelaars werden begeleid door Frans.  In De Treffer werd het achteraf nog een gezellig samenzijn met een traktaat van het Bestuur.

Donderdag 17 november : BEDRIJFSBEZOEK
Voor 60 leden was de bestemming dit keer de firma SIOEN in Ardooie.  Wereldspeler op vlak van veiligheidskledij.  Goede ontvangst met een heel degelijke uitleg over de firma Sioen door de jaren heen en hoe ze op vandaag gestructureerd zijn.  Toen al vielen onze monden open van verbazing.  Na een deugddoende koffie begon het eigenlijke “werk” : rondleiding in de bijzonder grote showrooms en een stukje fabriek.  2 ervaren gidsen loodsten ons doorheen het aanbod van veiligheidskledij met telkens een deskundige uitleg.  Onze monden vielen nog wat verder open van verbazing.  Wat was dit bezoek een toppertje !!!
Onze avondboterham was wat verderop voorzien in “De Rysselende Molen”, een bijzonder mooi kader.  Liefhebbers konden vooraf zelfs nog eens de Molen bezoeken. 

Met een heel goed gevoel dan terug huiswaarts.
(Foto’s volgen nog)

Donderdag 31 oktober : MAANDELIJKSE BIJEENKOMST
Toch nog 73 leden op deze “ambetante” datum, zo vlak voor 1 november. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s