WAT VOORBIJ IS…MEI

Donderdag 2 mei : MEI-UITSTAP
Omdat de gloednieuwe dubbeldekker van De Meibloem toch niet tijdig aan de nodige papieren geraakte werden de 78 deelnemers aan deze uitstap verdeeld over 2 gewone bussen : ééntje van de Meibloem zelf en ééntje van Flamingo (je weet wel “reizen, doe je met Flamingo…”).  Omdat reisleider Hans voorlopig onbeschikbaar is werd zijn taak overgenomen door Marie-José.

Geen verkeersperikelen rond Antwerpen, dus waren we keurig op tijd voor onze voormiddagstop in de Lunch Garden van het Wijnegem Shopping Center waar de versgebakken ontbijtkoek met bijhorend potje koffie door iedereen geapprecieerd werd.
Op naar onze middaglunch dan in de Remise 56 in Koersel/Beringen.  We werden er verwend met een aperitiefje, een uitstekende soep en dito lunch met dessert, afgesloten met koffie uiteraard.  Dit alles in een heel prachtig en uniek kader, een oude stelplaats van De Lijn waar de uitbater dus een brouwerij (de Remise-bieren) en een restaurant in onder bracht.

Op weg dan naar Hasselt voor een bezoek aan de Japanse Tuin.  Helaas hebben de weergoden hier roet in het eten gestrooid door net tijdens dat bezoek de hemelsluizen te openen.  Toch konden we ons een idee vormen van de pracht van deze tuin.

Terugreis werd dan aangevat maar Neos Waregem laat zijn leden nooit met een lege maag thuis komen, dus werd er een avondstop gehouden in Hotel de Lourdes in Oostakker.  Een niet te evenaren broodmaaltijd werd hier geserveerd.
En hiermee zat onze Mei-uitstap 2019 erop.  Op naar 2020 !!!

Donderdag 9 mei : FIETSEN
25 dappere fietsers trotseerden het niet zo aangename weer om samen met Marie-José naar Oostrozebeke te fietsen met hier en daar toch weer baantjes die we niet kenden.  Een felle regenbui vlak voor de stop was niet leuk natuurlijk.  In de Cafetaria (“Bij Rik”) van de Oostrozebeekse sporthal konden we alles lekker laten drogen.  We maakten er een extra-lange stop van om zo eerst een paar regenbuien te laten passeren maar niemand die daar een probleem mee had…  Lekker droog bereikten we weer Waregem.

Dinsdag 14 mei : PROVINCIALE WANDELDAG IN IEPER
Nog maar eens het busje van de Reisvogel lekker vol, 60 deelnemers dus. 
De niet-wandelaars (26 in totaal) hadden een apart programma en bezochten ondermeer een ambachtelijke bakkerij (D’Oventote) in Dranouter en genoten van de wel heel aparte voorstelling van de bakkerin.  Het bijhorende rijsttaartje liet iedereen zich smaken.

De wandelaars deden ofwel de 5 km of de 9,5 km en dat in een schitterend wandelweer. Iedereen was onder de indruk van de prachtige groene omgeving van Ieper.
neos Ieper 2019 formaat A4

20190514_133013

’s Avonds dan nog onze traditionele avondboterham, ditmaal op de Grote Markt in Ieper, meerbepaald in Au Mirroir.  Een waardige afsluiter van een fantastische namiddaguitstap.

Donderdag 23 mei : MAANDELIJKSE BIJEENKOMST
Niet op de laatste donderdag van de maand want dan is het O.L.H Hemelvaart.  Toch vonden opnieuw 75 neosleden de weg naar de Schakel om er samen een gezellige namiddag van te maken.

Kort nog even wat juni ons te bieden heeft :
Donderdag 6 juni : Seniorentreffen, organisatie Seniorenraad.  Alle info bij Frans
Donderdag 13 juni : Minigolf, opnieuw in Besaer in Elsegem.  Eigen vervoer, inschrijven bij Luc, 5 euro
Donderdag 20 juni : Amusementsnamiddag met De Alfredo’s in De Schakel, 5 euro, koffie en gebak inbegrepen
Donderdag 27 juni : Maandelijkse Bijeenkomst

Ook nog eventjes onze Dagfietstocht van donderdag 4 juli aanhalen, inschrijving nog altijd mogelijk bij Marie-José, 25 euro all-in.  Ook niet-fietsers kunnen deelnemen en aanwezig zijn op alle stops (uiteraard ook inschrijven natuurlijk)

Via deze website houden we U altijd op de hoogte van onze activiteiten, hou ze dus regelmatig in het oog. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s