Een wetsdokter vertelt…

Neos Waregem nodigt jullie graag uit om te komen luisteren en kijken naar een zeer interessante spreker, en dit op :

Donderdag 8 november om 14 uur in De Schakel
in-het-spoor-van-de-wetsdokter[1]
In deze voordracht wordt een overzicht gegeven van het werk van een wetsdokter.  Wat is een wetsdokter ? Door wie wordt hij aangesteld ?  Wat zijn de opdrachten ?  Welke onderzoeken bij overledenen ?  Wat is een natuurlijk, wat is een onnatuurlijk overlijden ?  Welke onderzoeken bij levenden ?  Wat kenmerkt een kindermishandeling ?
Wetsdokter Jan Bolt zal aan de hand van een 200-tal beelden een antwoord geven op al deze vragen.
02-IMG_7781[1]Forensisch patholoog-anatoom Jan Bolt, wetsdokter met als specialiteit het uitvoeren van autopsies, zal ongetwijfeld ons publiek weten te boeien met tal van gevallen uit zijn rijk gevulde carrière.  Eenmaal een lichaam gevonden, is het soms noodzakelijk om de doodsoorzaak te achterhalen in het licht van verder onderzoek.  Het werkterrein van Dr. Jan Bolt strekt zich uit van Veurne tot Oudenaarde.  Hij doet in-en uitwendig klinisch onderzoek van slachtoffers van ongevallen en geweldplegingen allerhande.  Een merkwaardige lezing waarin Jan Bolt ons zal meenemen naar de soms lugubere maar evenzeer wetenschappelijke wereld van misdaad en dood.  Hij doorspekt zijn uiteenzetting met allerlei beelden en eigen humor.  Hij doorprikt tevens de valse voorstelling van het vlotte speurwerk dat we in politieseries zoals Witse bijvoorbeeld vaak te zien krijgen.

Zoals U kunt vaststellen zal het meer dan de moeite lonen om er bij te zijn.  We krijgen niet alle dagen de kans om ons te laten onderdompelen in een dergelijk onderwerp.

Afspraak donderdag 8 november dus, 14 uur, De Schakel, inkom 5 euro (koffie en gebak inbegrepen) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s