WAT VOORBIJ IS…Maart

Donderdag 29 maart om 14 uur hebben we nog onze traditionele en niet meer weg te denken MAANDELIJKSE BIJEENKOMST in De Schakel en stilletjesaan ook een traditie aan het worden is in de laatste week van de maand een overzicht van wat Neos Waregem “uitspookte” de voorbije maand.

Donderdag 8 maart – WANDELING

Dankzij een tip van secretaris Luc vonden we dit keer een nog niet eerder aangedane start- en aankomstplaats, ’t Hoppebietje langs het jaagpad van de Leie in St.Baafs-Vijve.  Deze locatie is tevens het degustatiecafé van Brouwerij De Bie uit Wakken.  Het liet ons toe om een uniek stukje natuur te bewandelen, de Oude Leie in Oeselgem.  Bovenstaande foto werd trouwens daar genomen.  De regen van de voorbije dagen maakte het hier en daar wat modderig maar niemand die erom maalde.  Via het authentieke Kasteel Te Lake kwamen we dan terug in ’t Hoppebietje.  Voor de bierkenners onder ons was het niet gemakkelijk om uit het grote aanbod van “De Bie”-bieren het “juiste” bier te kiezen…

Zoals altijd na een deugddoende, mooie wandeling was de sfeer uitstekend.  Onze dank voor het slagen van deze wandeling gaat uit naar Marie-José die er telkens veel tijd in steekt om alles piekfijn te organiseren.  Ook bedankt aan Frans om mee te rijden als assistentiewagen.  Het was een meer dan waardige afsluiter van het wandelseizoen want vanaf april beginnen de fietstochten !!

Donderdag 15 maart – BEDRIJFSBEZOEK 

Met 58 Neosleden waren we inderdaad bij de firma BREYDEL in Gavere.  Op bovenstaande foto stond het tasje “verkeerd” waardoor de slogan in het frans staat, maar het is dus eigenlijk : “Proef gezelligheid, elke dag” en dat mochten we tijdens het bezoek aan den lijve ondervinden !!

De laatste tijd komen de vleesbedrijven in een ietwat slecht daglicht te staan.  Bij Breydel echter hebben we met eigen ogen kunnen vaststellen dat Hygiëne zeer hoog in hun vaandel staat.   Het kleinschalige bedrijf maakt er ook een erezaak van om van ieder  bedrijfsbezoek een perfect visitekaartje te maken.  Van ontvangst tot en met de degustatie van inspirerende Breydelhapjes, ze doen het met een enthousiaste glimlach. Voorzitter Roger zette de kers op de taart door op het einde van de degustatie nog een traktaat “van de kas” uit zijn hoed te toveren !!!  Kortom, het was een letterlijk en figuurlijk “fel gesmaakt” bedrijfsbezoek.  Hieronder nog enkele sfeerbeelden :

Volgend bedrijfsbezoek : Donderdag 14 juni.  Binnenkort meer info hieromtrent !!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s