UITSTAP naar Opaalkust/Noord-Frankrijk

4llrn6[1]
84 Neosleden vertrokken op maandag 8 mei met de dubbeldekbus van de Meibloem naar Noord-Frankrijk.
Op de bus vertelde Voorzitter Roger ons alles wat we moesten weten over Frans-Vlaanderen, de heuvels, later op de dag over Cap Blanc en Gris Nez.  Een heel leerrijke maar toch eenvoudige uitleg.  Bedankt Roger voor het vele opzoekingswerk dat je hiervoor deed.

Tijdens de tussenstop in Cassel werd een koffie met gebak aangeboden.  Een miezerig regentje probeerde hier de sfeer wat te verpesten voor de buitenzitters maar die lieten zich niet uit hun lood slaan.
DSC_0009

Volgende stap was Cap Blanc Nez.  Prachtig stukje natuur maar die door het mindere weer een stuk minder tot zijn recht kwam.
DSC_0015
DSC_0016

Beetje winderig…
DSC_0020 DSC_0023

Tijd nu voor het middagmaal in Hotel-Restaurant Le Normandy in Wissant dat volledig voor ons was gereserveerd.
DSC_0053
Het was een top-maaltijd met alles d’erop en d’eraan.  Iedereen genoot met volle teugen van alles wat de chef ons voorschotelde, en dat was heel wat.
                                              DSC_0048

Op nu naar Cap Gris Nez in Audinghen.  Spijtig genoeg was deze weergod nog altijd in een slechte bui :
k4855073[1]
Cap Gris Nez is ook een plaats om één te worden met de natuur
DSC_0061
Maar omdat onze weergoden dus niet van gedacht veranderd waren was het nog altijd zich vasthouden “aan de takken van de bomen”
DSC_0064
Christine hield er zelfs een gebroken brilglas aan over…
DSC_0067

Volgend onderdeel op het programma was een bezoek aan een immens groot Shoppingcenter, Cité Europe, in Coquelles.  Onze Zuidboulevard en de K in Kortrijk zijn daar een heel flauw afkooksel van.

Tijd dan om de terugtocht naar Vlaanderen aan te vatten.  Na een uurtje rijden kwamen we aan in Diksmuide.  Restaurant St.Jan was voor ons gereserveerd voor onze avondmaaltijd.  Ook hier hield onze voorzitter Roger alles nauwlettend in de gaten…
DSC_0072
Er werd uitgebreid nagebabbeld over onze prachtige dag.  Intussen waren de weergoden tot inkeer gekomen en kleurde de hemel felblauw in de avondzon.
DSC_0075

Moe maar voldaan waren we om 21h15 terug in Waregem.  Het mindere weer heeft niemand aan zijn hart laten komen.  Het was een supergezellige dag met allemaal gelijkgestemde mensen.  De goede sfeer was vandaag ONS mooi weer !!!
Heel veel dank aan Roger en Hans voor het vele voorbereidingwerk en we kijken er al naar uit wat jullie volgend jaar voor ons in petto hebben. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s