Bezoek aan het Centrum voor opleiding van blindengeleidehonden.

Op donderdag 10.09.2015 brachten we een bezoek aan het Centrum voor opleiding van blindengeleidehonden te Koksijde.
We vertrokken in Waregem op de parking van De Ark om 12.30 uur maar wel met een kleine vertraging daar er eerst werd gewacht op enkele leden die wel ingeschreven waren, doch niet aanwezig waren.
Bij onze aankomst in Koksijde werden wij er verwelkomd door de Heer Luc Van Wanzeele,  medewerker van het centrum.
Eerst werd er binnen in het zaaltje uitleg gegeven over het ontstaan van de Vzw, de werking, de honden en dan de wijze waarop de hond wordt gekoppeld aan een blinde of slechtziende, zijn nieuwe baas.
Na deze uitleg gingen we naar buiten en kregen we een demonstratie  door Mr Van Wanzeele met een hond die nog in opleiding is.
Daarna volgde een bezoek aan de kennel waar diverse honden aanwezig waren. Opvallend hier was de netheid van de kennels. De honden zelf waren uiterst kalm en wij konden ze aanraken en ze lieten zich ook gewillig aaien.
Daarop gingen we terug naar het zaaltje alwaar ons een verfrissing werd aangeboden. Ondertussen gaf Mr Van Wanzeele uitleg over de diverse steunmogelijkheden aan de vereniging die een Vzw is en werkt met giften en sponsoring.
Zij zamelt ook plastieken dopjes in dien dan verkocht worden aan een firma die ze recycleert tot bruikbare plastieken voorwerpen.
NEOS WAREGEM is dan ook van plan om hun leden aan te sporen tot het sparen en verzamelen van dergelijke dopjes, zodat ook wij een steentje kunnen bijdragen.
Wij hebben allen genoten van dit bezoek en zijn de medewerkers van het centrum zeer dankbaar voor hun inzet, hun toewijding en hun betrokkenheid bij dit prachtig initiatief.
Een speciaal woord van dank aan de Heer Luc Van Wanzeele die ons op een zeer aangename manier de nodige uitleg heeft verstrekt en de demonstratie met de hond heeft uitgevoerd.

Bij de terugtocht naar Waregem werd er nog halt gehouden in Sint-Eloois-Winkel in “Het Kleine Meer” om te genieten van een broodmaaltijd.
Deze was net zoals vorige keer mooi verzorgd  en voldoende.

Tegen 20.00 uur waren we terug in Waregem na een aangename en gezellige namiddag.

 

Voor foto’s klik hier.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s